5 Top Europese Stedentrips voor 2021

Europa is hét continent met de meest veelzijdige steden welke absoluut de moeite zijn om te bezoeken. Elk Europees land heeft zijn eigen typische cultuur en de meeste steden hebben weer een eigen subcultuur.

Maar welke steden moet je echt eens bezocht hebben? In dit artikel vind je onze top 5 steden voor een heerlijke stedentrip.

1. Lissabon

Lissabon is een geweldige stad, om meerdere redenen. Het heeft de meeste zonuren van Europa en heeft verschillende wijken welke mini-stadjes op zich zijn. Bezoek de wijk Alfama in het oudste gedeelte van de stad met de monumentale bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Lissabon en het Soa Vicente de Fora klooster.

Of Belém, de voorstad van Lissabon. Bekend van de toren van Belém (1515), een oud fort in de rivier de Taag en de hele populaire Pastéis de Bélem.

Lissabon is een hele diverse stad en elke wijk van de stad zal je opnieuw verrassen. Zeker de moeite om minstens 1x bezocht te hebben! Als je Lissabon bezoekt is het slim om een Lisboa Card aan te schaffen: hiermee krijg je verschillende kortingen en gratis toegang tot allerlei bezienswaardigheden.

2. Sevilla

Sevilla is een stad welke steeds populairder word als stedentrip bestemming. En dat heeft een reden: het is één van de meest authentieke Spaanse steden welke nog niet is beinvloed door massatoerisme.

Een stad vol met prachtige bezienswaardigheden uit allerlei jaartallen en met historische waarde en op vrijwel elke straathoek vind je een tapasbarretje.

Een van de meest bekende toeristische plekken is het Plaza de España, een plein in de vorm van een halve maan welke in 1929 is aangelegd voor de wereldtentoonstelling. Dit plein heeft onder andere als filmset voor ‘Star Wars: Episode II: Attack of the Clones (2002)’ gediend.

3. Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is ook zo’n typische stad met een eigen cultuur en vibe. Modern en authentiek door elkaar geeft de stad een uniek karakter. Door de stad heen vind je verschillende food markets, prachtige street art en hippe winkels met Deense design spullen.

Een van de culinaire specialiteiten zijn de Deense Smørrebrød en kaneelbroodjes. Iets wat je zeker moet proberen als je de stad of Denemarken bezoekt.

4. Porto

Porto, de tweede Portugese stad in deze lijst. Compleet anders dan Lissabon en natuurlijk bekend van het populaire Port, de zoete wijn. De stad ligt aan de rivier Douro welke iets meer land inwaarts aan beide zijden vergezeld wordt door de talloze wijngaarden voor Port.

Een groot voordeel aan Porto ten opzichte van Lissabon is dat de stad minder toeristisch is en je hier nog veel lokale Portugese gebruiken kunt zien en ervaren.

5. Valencia

Valencia mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Ondanks dat de stad tegenwoordig razend populair is onder toeristen wat helaas ten koste gaat van tradities en cultuur is het zeker de moeite de stad te bezoeken. De stad heeft iets speciaals wat lastig in woorden uit te drukken is. Je moet dit gewoon ervaren.

Een stedentrip van 3 of 4 dagen naar Valencia zal altijd als tekort aanvoelen. Je voelt je hier eenmaal snel thuis en gaat zonder moeite op in het leven daar.

Plaats een reactie